Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρουπόλεως : Βιβλιοπαρουσίαση

Η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί
την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά* 

«Συνωστισμένες στο Ζάλογγο. Οι Σουλιώτες, ο Αλή πασάς και η αποδόμηση της Ιστορίας».
Προλογίζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός. Το
βιβλίο παρουσιάζει ο Θεοφάνης Μαλκίδης – Λέκτορας ΔΠΘ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα 
Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Διαλέξεων Επιμελητηρίου Έβρου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 307, 68100 Αλεξανδρούπολη

* Ο Γιώργος Καραμπελιάς, γεννήθηκε το 1946 στην Κάτω Αχαΐα. Είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Οικονομική σχολή του Παρισιού. Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη, στο αντιδικτατορικό κίνημα και στον ‘Μάη του 68’ σε ελληνικές και γαλλικές οργανώσεις.
Από το 1979 έως το 1993 εξέδιδε το περιοδικό Ρήξη. Το 1980, μαζί με φίλους, δημιούργησε το Εναλλακτικο Βιβλιοπωλείο και τις Εναλλακτικές Εκδόσεις. Απο το 1993 έως το 1994 διηύθυνε τον Τομέα Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ, για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων-Εναλλακτικών. Από το 1995 είναι εκδότης και αρχισυντάκτης του διμηνιαίου περιοδικού Άρδην που συνεχίζει να εκδίδεται. Από το 2007 εκδίδει την εφημερίδα Ρήξη και από το 2011 το επιστημονικό περιοδικό Νεος Λόγιος Ερμής.
Αρθρογραφεί σε εφημερίδες στην Ελλάδα και Κύπρο.
Σημαντικά έργα του. ‘To 1204 και η διαμόρφωση του νεώτερου ελληνισμού’, ‘ Η θεμελιώδης Παρέκκλιση’, ‘ 1922, Δοκίμιο για τη νεοελληνική ιδεολογία’, ‘Ισλάμ και Παγκοσμιοποίηση’,  ‘ Στα Μονοπάτια της ουτοπίας’, ‘ Ο προφήτης,το πετρέλαιο και ο κορμοράνος’, ‘ Κράτος και κοινωνία στη μεταπολίτευση’, ‘Κρίση του κεφαλαίου και αυτονομία’, ‘ Το Τέλος του παλιού Κόσμου’, «Νεο-οθωμανισμός», κ.α.
Related Posts Plugin for   WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου