Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Κρίση και Αλληλεγγύη

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από πολίτες της Αλεξανδρούπολης, η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης οργάνωσε την εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση με .... τίτλο ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Δ. Κολιός, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη τους συμμετοχή, έδωσε το λόγο στην εκπρόσωπο της Κίνησης Ι. Μαρινάκη, η οποία καλωσόρισε τους πολίτες και τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους στην Κίνηση Αλληλεγγύης.
Στη συνέχεια μίλησε ο Φάνης Μαλκίδης, ο οποίος μέσα από οπτικοακουστικό υλικό ανέλυσε την κοινωνική διάσταση της κρίσης, τις αλλαγές προς το χειρότερο που έχουν επέλθει σε μια σειρά από τομείς της ζωής στην Ελλάδα (εργασία, ανεργία, υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, θνησιμότητα, φτώχεια, αυτοκτονίες, κ.ά), και σημείωσε τη μεγάλη συμβολή της Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, στη συνειδητοποίηση και στην αλλαγή σκέψης των Ελλήνων και των Ελληνίδων.
Ο επόμενος ομιλητής, μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, αναφέρθηκε στην πνευματική διάσταση της κρίσης και πρότεινε το πρότυπο των Ελληνικών κοινοτήτων, το εμείς του Μακρυγιάννη, που στήριξε την ρωμαίικη παράδοση στο πέρασμα των ετών, ενώ έδωσε το μήνυμα της ελπίδας για το πέρασμα σε μία κοινωνία αγάπης προς το πρόσωπο, σε μία κοινωνία πραγματικής αλληλεγγύης.
Τέλος ο Στράτος Βραχιώλιας, αναφέρθηκε στη ψυχολογική διάσταση της κρίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στην οικογένεια, στα παιδιά μας, στο σχολείο, στην κοινωνία, έδωσε τις διαστάσεις των συναισθημάτων που γεννιούνται μέσα στην κρίση, ανέδειξε το παράδειγμα της αλληλεγγύης και έκλεισε την ομιλία του μέσα από το ελπιδοφόρο μήνυμα των ανθρώπων που αντιστέκονται και προσφέρουν. Καθώς η κρίση που βιώνει σήμερα η Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει- τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- οι πολίτες που συγκρότησαν την Κίνηση Αλληλεγγύης αποφάσισαν να μην παραμείνουν θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Με σύνθημα « κανείς να μην πεινάσει, κανείς να μην κρυώσει», το κίνημα γιγαντώθηκε, όπως έδειξε η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών για ακόμη μία φορά σε εκδηλώσεις της Κίνησης Αλληλεγγύης, κίνημα το οποίο αποτελεί και μια απάντηση- πρόταση σε όσους ψάχνουν άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλουν να δράσουν υπέρ του κοινού συμφέροντος.
Η Κίνηση Αλληλεγγύης και με αυτή την εκδήλωση έδειξε ότι η προσπάθεια από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό, από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά, είναι η απάντηση στη σύγχρονη κρίση περνά η πατρίδα μας.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Λαός, δηλαδή οι καθημερινοί συμπαραστάτες της Κίνησης: αρτοποιοί, επιχειρηματίες κέντρων εστίασης, φρούτων και λαχανικών, αγρότες και κτηνοτρόφοι, κρεοπώλες, άνεργοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, και εκατοντάδες άλλοι συνάνθρωποί μας.

Πηγή: Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Related Posts Plugin for   WordPress, Blogger...

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/4/13, 8:05 μ.μ.

    ευτυχως που υπαρχουν ακομη ωραιοι ανθρωποι
    στην ψυχη και τον νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή