Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εντυπώσεις...Καλοκαίρι 2011

Αγία Παρασκευή Παλαιόπολη Σαμοθράκης, ένα από τα 999, βυζαντινά κυρίως, ξωκκλήσια του νησιού. Ο θρύλος λέγει ότι υπάρχει ένα ακόμη το χιλιοστό που είναι γεμάτο από χρυσάφι. Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής εορτάζουμε στις 26 Ιουλίου.
Το θρυλικό Καφενείο "Θερμά", Λουτρά Σαμοθράκης, (μακράν το καλύτερο καφενείο της Ελλάδος?)
Ξενία Σαμοθράκης, Παλαιόπολη.
Dentex - Dentex, ήτοι Συναγρίς της Οικογενείας των Σπαριδών!
Ι. Μονή Δοχειαρίου Άγιον Όρος.
Ι. Μονή Ξενοφώντος Άγιον Όρος.
Ι. Μονή Αγίου Παντελεήμονος Άγιον Όρος.
Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρας Άγιον Όρος.
Άθως
«Της Γριάς τα Πανιά, γεωλογικός σχηματισμός. Διείσδυση γαββροπηγματικών φλεβών εντός των διαβασικών βασαλτών.
«Της Γριάς τα Πανιά» Παράξενοι γεωλογικοί σχηματισμοί με λευκές γραμμές πάνω στο σκούρο κάνουν τα βράχια να μοιάζουν με πτυχές υφασμάτων. Εδώ και πολλά χρόνια οι ντόπιοι ονομάζουν το χώρο «της γριάς τα πανιά», λέγοντας ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα άπλωσε κάποτε τα πανιά της να στεγνώσουν στον ήλιο και εκείνα έγιναν ένα με την πέτρα.
Κρεμαστό νερό.
Το Κρεμαστό νερό. Καταρράκτης ύψους 180 μ. που πέφτει στη θάλασσα. Ο υψηλότερος Καταρράκτης της Ελλάδος και ο τέταρτος ψηλότερος στην Ευρώπη.
Το Κρεμαστό Νερό ευρίσκεται στη νότια ακτή της νήσου κι είναι προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης. Λέγεται έτσι επειδή είναι ένας καταρράκτης που πέφτει στη θάλασσα! (Για να πάει κανείς σε αυτόν τον πλανήτη να δει άλλο μέρος όπου καταρράκτες πέφτουν στη θάλασσα, θα πρέπει να ταξιδέψει έως τη Γροιλανδία!). Το χειμώνα, λόγω πολλών νερών, ο καταρράκτης δε γλείφει τα βράχια και πέφτει στον αέρα. Εξ ου και τ' όνομά του. Ο καταρράκτης αυτός καταγράφεται ως ο υψηλότερος στην Ελλάδα, 4ος στην Ευρώπη κι 11ος στον πλανήτη, αφού πέφτει από ύψος 180 μ.!
Το Κρεμαστό νερό.
Το Κρεμαστό νερό.
Κιόνι Ιθάκη.
Παραλία στο Μεγανήσι.
Παραλία στο Μεγανήσι.
 Σκάφος ...αλά "Καλατράβα", Ιόνιο.
 Κεφαλονιά.
 Φάρος Γεογόμπος, Κεφαλονιά.
Κεφαλονιά
Related Posts Plugin for   WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου